RASPORED REDOVNOG ODVOZA OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE MLJET ZA 2020. GODINU

5 veljače, 2020

Raspored redovnog odvoza otpada

  MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD I BIOOTPAD SE ODVOZI:
  OBRAČUNSKO MJESTO MJESEC
  SIJEČANJ-SVIBANJ LIPANJ-LISTOPAD STUDENI-PROSINAC
BABINE KUĆE Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
BABINO POLJE Pon i Čet Uto, Čet i Sub Pon
BLATO Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
GOVEĐARI Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
KORITA Pon i Čet Uto, Čet i Sub Sri
KOZARICA Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
MARANOVIĆI Pon i Čet Uto, Čet i Sub Sri
OKUKLJE Pon i Čet Uto, Čet i Sub Sri
POLAČE Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
POMENA Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
PROŽURA Pon i Čet Uto, Čet i Sub Sri
PROŽURSKA LUKA Pon i Čet Uto, Čet i Sub Sri
ROPA Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
SAPLUNARA Uto i Pet Uto, Čet i Sub Sri
SOBRA Pon i Čet Uto, Čet i Sub Pon
SOLINE Uto i Pet Pon, Sri i Pet Uto
  Umjesto na Uskršnji ponedjeljak (13.04.2020.g.) otpad će se odvoziti 14.04.2020.g.
  Umjesto na Praznik rada (01.05.2020.g.) otpad će se odvoziti 02.05.2020.g.
  Umjesto na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18.11.2020.g)
  otpad će odvoziti 19.11.2020.g.
  RECIKLABILNI OTPAD (METAL,STAKLO,PLASTIKA,PAPIR, EE OTPAD) SE ODVOZI PREMA RASPOREDU DOLE:

 

VELJAČA OŽUJAK TRAVANJ SVIBANJ
03.02.2020.g. 04.03.2020.g. 01.04.2020.g. 06.05.2020.g.
LIPANJ SRPANJ KOLOVOZ RUJAN
06.06.2020.g 04.07.2020.g. 08.08.2020.g 05.09.2020.g.
20.06.2020.g 25.07.2020.g. 22.08.2020.g. 26.09.2020.g.
LISTOPAD STUDENI PROSINAC
03.10.2020.g. 27.11.2020.g. 30.12.2020.g.
31.10.2020.g.

 

 

NECJELOVIT POPIS VRSTA PROIZVODA KOJI PRIPADAJU KATEGORIJAMA EE OTPADA

(1) Oprema za izmjenu topline
Hladnjaci, ledenice, oprema za automatsko izdavanje hladnih proizvoda, klima uređaji i ostali uređaji za ventilaciju, odzračivanje i kondicioniranje zraka, oprema za odvlaživanje, toplinske pumpe, uljni radijatori i druga oprema za izmjenu topline u kojoj se za izmjenu temperature koriste druge tekućine osim vode, ostala  oprema za izmjenu topline.
(2) Zasloni, monitori i oprema koja sadrži zaslone površine veće od 100 cm2
Zasloni, televizori, LCD fotookviri, monitori, računala »laptop« i »notebook«.
(3) Žarulje
Ravne fluorescentne žarulje, kompaktne fluorescentne žarulje, fluorescentne žarulje, žarulje s izbijanjem, uključujući visokotlačne žarulje s natrijevim parama i žarulje s metalnim parama, niskotlačne natrijeve žarulje, LED, ostale žarulje.
(4) Velika oprema
Perilice, sušilice rublja, strojevi za pranje posuđa, kuhinjske peći, električni štednjaci, električne ploče za grijanje, rasvjetna tijela, oprema za reprodukciju zvuka ili slika, glazbena oprema (isključujući orgulje u crkvama), uređaji za pletenje i tkanje, velika računala, veliki pisači, kopirna oprema, veliki automati s kovanicama, veliki medicinski proizvodi, veliki instrumenti za praćenje i kontrolu, veliki uređaji za automatsko izdavanje proizvoda i novca, fotonaponske ploče, ostala velika oprema.
(5) Mala oprema
Usisavači, uređaji za čišćenje tepiha, uređaji za šivanje, rasvjetna tijela, mikrovalni uređaji, oprema za ventilaciju, glačala, tosteri, električni noževi, električna kuhala za vodu, satovi i ručni satovi, električni aparati za brijanje, vage, uređaji za njegu kose i tijela, kalkulatori, radioaparati, videokamere, videorekorderi, Hi-fi uređaji, glazbeni instrumenti, oprema za reprodukciju zvuka ili slike, električne i elektroničke igračke, sportska oprema, računala za biciklizam, ronjenje, trčanje, veslanje itd., detektori dima, regulatori grijanja, termostati, mali električni i elektronički alati, mali medicinski proizvodi, mali instrumenti za praćenje i kontrolu, mali uređaji za automatsko izdavanje proizvoda, mali uređaji s ugrađenim fotonaponskim pločama, ostala mala oprema.
(6) Mala oprema informatičke tehnike (IT) i oprema za telekomunikacije
Mobilni telefoni, GPS, džepni kalkulatori, ruteri, osobna računala, pisači, telefoni, ostala mala oprema informatičke tehnike (IT) i ostala oprema za telekomunikacije.

 

 

BESPLATAN ODVOZ GLOMAZNOG OTPADA

Otpad iz kućanstva, koji se ne može odložiti u vreće ili posude za komunalni otpad, odvozi se bez posebne naknade najmanje 2x godišnje sustavom zbrinjavanja glomaznog otpada.

21.04.2020.g. Saplunara, Korita, Okuklje, Maranovići, Prožura, Prožurska Luka,
19.11.2020.g. Sobra i Babino Polje
22.04.2020.g. Soline, Babine Kuće, Njivice, Pomena, Polače, Tatinica, Ropa,
20.11.2020.g. Kozarica i Blato
   
Što je sve krupni (glomazni) komunalni otpad?
U srpnju je stupio na snagu Naputak o glomaznom otpadu koji donosi popis i vrstu predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom. Popis se sastoji od sedam cjelina: kupaonska oprema, stvari za djecu, podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema, ostali glomazni otpad.
1.        KUPAONSKA OPREMA: kada (plastična, fiberstaklena, metalna i sl.), tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl., ogledalo;
2.        STVARI ZA DJECU: krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete;
3.        PODNE OBLOGE: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.;
4.        NAMJEŠTAJ: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagavaonu, toaletni i sl., stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade;
5.        KUHINJSKA OPREMA: kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radna površina, šank;
6.        VRTNA OPREMA: ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj;
7.        OSTALI GLOMAZNI OTPAD: rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.
GRAĐEVINSKI OTPAD (šuta i sl.) NIJE glomazni komunalni otpad, te njega ne zbrinjavamo putem kontejnera za glomazni otpad.

Krupni (glomazni) otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i /ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama.

U glomazni otpad ne spada: EE (električni i elektronički) otpad, građevinski materijal, auto gume, otpad iz vrta i otpad nastao u poljoprivredi.

 

NAPOMENA:

  Raspored je okviran i davatelj usluga može ga promjeniti, a korisnici će biti obaviješteni o svakoj promjeni.
  Reciklabilni otpad odlaže se uz kante na obračunskom mjestu, odnosno uz otpadomjer tamo gdje je postavljen.
  Biootpad se odlaže se uz kante na obračunskom mjestu, odnosno uz otpadomjer tamo gdje je postavljen.

 

U KOLIKO SE NEBUDETE PRIDRŽAVALI PLANA ODVOZA OTPADA KOMUNALNO REDARSTVO ĆE NASTOJAT UTVRDITI  ČIJI JE OTPAD ODLOŽEN IZVAN PLANA ODVOZA OTPADA I NALOG ĆE SE IZDAT O UKLANJANJU NADLEŽNOM TIJELU, A RAČUN ISPOSTAVIT VLASNIKU OTPADA.

 

Made By Ipsum Studio Copyright © 2024 Sva prava pridržana